Våren…

Så är den äntligen här. Efter en lång och seg tråkvinter, som varken bjudit på snö eller riktig kyla, utan mest påminnt om en regnig höst är ljuset, värmen, fågelkvittret och allt det där andra tillbaka.

I lite drygt en vecka har jag vaknat och faktiskt varit rätt pigg, eller frisk som man säger här i Danmark. (Att vara frisk i svensk mening heter rask. Och är man rask på det svenska sättet så är man… hurtig. Men inte hurtig som på svenska – det vet jag inte vad det heter på danska.) Det gör en otrolig skillnad på min kropp och mitt humör – ett par grader mer, blå himmel och lite fågelkvitter. Förmodligen känner kroppen det på sätt som jag inte helt förstår – det är nog samma mekanism som står bakom fenomenet då man vaknar minuten innan klockan ringer.

Nästa vecka börjar eksamensläsningen inför min eksamen den 29:e. Vi får en opgave i sundhedspsykologi på måndagen den 26:e som ska vara inlämnad den 28:e, så eksamensläsningen måste vara lite effektivare lite tidigare den här gången. Men innan dess ska jag ha en avslappnande och hyggelig helg!

Om där är någon där hemma som faktiskt läser, så skriv en kommentar. Inga kommentarer = inga läsare = mindre motiverat att skriva.

En reaktion på “Våren…

  1. Klart man läser. Kollar in sidan varje dag (utan att skriva något själv – skäms!). Får väl bli bättre. Våren får bli inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *