Terrängcykling

Igår cyklade vi (Kaj och jag) med ett gäng som startade från Genarp och fick en utökad och mycket trevlig runda i naturen på Romeleåsen. Det var redan planerat att haka på gruppen från Malmö Terrängcyklister som jag hittat via nätet. Efter att ha pratat med klubbens ansvarige för motionsgruppen fanns vi på plats kl 10 vid idrottsplatsen.

Församlingen delades upp på något underligt sätt och vi gled iväg i en grupp om 10 cyklister som var manade för en ”lagom” tur på 2-3 timmar. Uppvärmningsrunda på ett par kilometer, sen gav vi oss ut på slingan mot Romeleklint.

Det visade sig snabbt att det var en ”lagom” grupp (för oss) med tanke på deltagarnas kondition och ambition. Vi körde på i etapper samtidigt som det med jämna och lämpliga mellanrum väntades in, tills hela skaran var församlade.

Många av stigarna var välkända men det blev också en hel del nya och spännande sträckor. Sammantaget var det en positiv upplevelse att åka med ett större gäng där man träffar nya entusiaster, kan lära av varandra och utveckla tekniken (och förhoppningsvis också konditionen). Det blir fler gånger, helt klart.

Kanske man blir medlem i en cykelklubb på gamla dar – Inte omöjligt / högst troligt!

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *