Tentaplumset

Bad...Att skriva tenta, eller eksamen som de kallar det här i Danmark, kan jämföras med att hoppa i det kalla vattnet då man är en riktigt badkruka. Först ägnar man väldigt mycket mer tid åt att stå och våndas över att man måste i (tentaläsningen), och så till slut är det oundvikligen dags. Plums ner i vattnet. Det är kallt och otrevligt, men varar inte så länge – sen kan man klättra upp och vara fri! (Att våndandet (läsningen) påverkar resultatet av själva badet är ju en annan femma…)

Igår skrev jag första eksamen här på mitt nya studie – det kändes som att det gick bra! Jag hoppas att det gick som det kändes. Dagen till ära var vädret totalt i uppror. Det stormade, och regnade, haglade och snöade om vartannat. Jag var på vippen att dra fram vinterjackan, men eftersom det regnade så fick det bli något lite mer regntåligt.

Idag är det dags för nästa eksamen; førstehjælp. Jag vill inte. Det räcker gott och väl med den vi hade igår. Men det är bara att få det gjort, bara att plumsa i. Wish me luck!

/Christofer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *