Sverigedemokraterna, politik och internetaktivism – och en liten införing i SEO

Sverigedemokraternas politik är något jag tar starkt avstånd från. De har visat genom ord och handling att deras skamfilade fasad inte är annat än just det. En fasad. Nu är det snart dags för EU-val, och du kan vara med att påverka vem som bestämmer i unionen. Se till att det inte blir Sverigedemokraterna.

Inom det som kallas sökmotoroptimering (SEO), så är länkar viktigt. När någon länkar till din hemsida med ett ord som du gärna vill synas på, stärker det din position i Googles index. Du hamnar längre upp i listan helt enkelt! I princip är det förstasidan i Google som gäller om man vill bli hittad, och detta gäller för varje enskilt ord man vill hittas på.

Sverigedemokraterna har en hemsida som just nu ligger på andraplats i Google vid en sökning efter just ”sverigedemokraterna”, medan en för SD mindre trevlig sida innehar 3:e position. Genom att länka ordet Sverigedemokraterna till sidan kan jag ge den kraft att stiga i listan.

Utöver antalet länkar, så har länkarnas kraft betydelse. En länk från en mer betydelsefull sida ger större lyftkraft. Det här är på inget sätt en stark länk – men, många länkar små… är en form av aktivism som kan få Sverigedemokraterna och deras internetplattform att sjunka.

Anledningen till att jag i artikeln skriver ordet Sverigedemokraterna så många gånger, är att Google faktiskt bryr sig om kontexten länken befinner sig i, utöver det jag nämner ovan.

Den här principen kan du använda för att lyfta fram dig själv eller din produkt på internet. Nu har du lärt dig något nytt i dag, och jag har tagit politisk ställning mot Sverigedemokraterna, i ord och handling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *