Odense – höst

Nu känns det att hösten börjar komma till Odense också. Det blir snabbt mörkare på kvällarna, och morgnarna för den delen. Det börjar lukta lite höst, och man märker att dygnsmedeltemperaturen raskt sjunker.

Det är riktigt skönt att ha belysning monterad på cykeln, så att man slipper släpa med sig det hela tiden. Sånt där induktionslyse är riktigt smart. Man slipper batterier, det skapar inte samma motstånd som en dynamo, och det tar mindre plats. Här i Danmark har var och varannan cyklist det, men i Sverige såg jag det nästan aldrig.

Matfronten

Jag lägger med en bild på en delikat måltid jag lagade här för ett tag sen.

Voilà:
Delikat!

Pannkakor, knaperstekt bacon och lök, stekta äppelskivor och tomat. Riktigt smakligt!

Bostadsfronten

Har fått erbjudande om en lägenhet på ett kollegie inne i centrum. Ett kollegie är ett ställe där man bor som studerande, nästan som det svenska korridor, men utan att det nödvändigtvis är så att man delar kök och badrum med andra.

Erbjudandet jag fått är på en 26 kvm lägenhet, liggande ett stenkast från Banegårdscentret (tågstationen). Eget ”kök”, dvs. vask, diskbänk med två kokplattor, kylskåp med frysfack. Trinettkök kallas det tror jag. Eller? Eget badrum med dusch. Kollegiet verkar ha fina fællesarealer, gemensamma faciliteter såsom dagrum med biljardbord och stort kök m.m. Gästrum ifall man vill ha gäster som man inte kan husa på rummet. Bastu, har jag läst.

Ska tacka ja till erbjudandet imorgon, så får jag hålla tummarna att jag har ”det laveste ventelistenummer”.

Utbildningsfronten

Det känns okej med plugget. Vi jobbar med en studiestartsopgave nu, en uppgift som går ut på att skriva en ansökan om att få genomföra ett forskningsprojekt inom ett område som vi fått oss tilldelat. Jag jobbar i en grupp tillsammans med tre trevliga danskar. Vi har visserligen skoj när vi arbetar med det – men det ska bli skönt att få den ur världen, så att man fullt ut kan koncentrera sig på läsningen.

Sociala fronten

Nu på torsdag ska alla svenska kiropraktorstuderande, från alla terminer, träffas och fika. Det ska bli skoj! De äldre studerande träffar vi inte så mycket, och gör vi det så vet vi inte vem de är. Det är ett riktigt stort universitet! Så, som sagt, det ska bli skoj.

Träningsfronten

Hrrm… Här står det inte så bra till. Jag måste ta tag i det här! Jag och Alexander (en dansk klasskompis) ska ta och börja träna på allvar, så fort det bara blir tid till det. Som det är nu är mina dagliga cykelturer den motion och träning jag får.

Nä, nu får jag ta och gå till sängs! Au revoir.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *