Min nya lägenhet

I helgen var K här. Vi möblerade om på mitt rum och kom fram till att jag faktiskt inte får plats med en enda bokhylla. Rummets väggar tas upp av säng, skrivbord, garderober, en lång radiator, fönster och diverse vinklar och vrår. Saken är den att jag har massor av väggyta, men ingen golvyta i anslutning till den. Därför har jag kommit fram till att lösningen är hyllor som sitter på väggarna, men som inte är i kontakt med golvet. Sånt finns idag; fantastiska värld! Vill ha upp mina böcker ur kartongerna, känna att jag bor här och inte bara är här på besök!

Vi var på, ja just det, IKEA, och köpte jalusier, så att jag kan dra bort gardinerna från mina fönster utan att känna mig som en guldfisk. Där gömmer sig nån kvadratmeter till bakom gardinerna i den lilla fönsternischen, så det blir nog bra – när jag fått upp dem. IKEA insåg visst inte att man behövde något att sätta upp dem med också. Jag ska iväg och köpa skruvar/krokar imorgon.

Ett annat måste-fixa-snarast är taklampa! Det är bedrövligt att inte kunna få ordentlig belysning när man behöver det. Kan bara inte bestämma mig för vad jag vill ha, och vad som kan bli bra.

Det är riktigt skojigt med heminredning tycker jag, men tyvärr kostar stil pengar. IKEA har en hel del schyssta prylar och till riktigt bra priser – de flesta av mina prylar kommer därifrån (se tidigare inlägg), men ibland skulle man ju vilja kunna köpa lite annat. Allt handlar om prioriteringar…

Jag har funderat lite på att göra en sån där väggmålning som de ofta gör i fixa-själv-programmen på TV. Tror att det skulle kunna bli snyggt med något konceptuellt på en av de stora vita ytorna här faktiskt. Lite färg och form skulle inte skada. Det får bli om jag har tid och lust – trots allt blir det ju en hel del fix och bök. Måste ha hem någon form av projektor och så ska det köpas färg och utrustning för att måla.

Nu ska jag kika lite på takbelysning.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *