Efterårsferie och IKEA

Mitt första höstlov som studerande i Danmark, minsann. Det är inte många som ens haft ett sånt, och detta är bara mitt första.

Sitter hemma i Sverige och skriver nu. Är hemma och hälsar på familj och vänner. Och så ska det ordnas med lite ärenden. Det är i vilket fall som helst skönt att vara hemma, hemma hos mor och far, inte hemma hos mig. Det känns fortfarande lite konstigt… Jag kommer att behöva plugga en del, men det kan jag ju göra då de andra inte är hemma på dagarna.

I helgen kommer K hit och vi ska fixa med lite grejs till våra nya lyor. Detta är synonymt med att vi ska till IKEA. Hela min tillvaro är helt ikeifierad. Var man än vänder blicken i mitt kollegierum ser man en pryl från IKEA. Sängen, lådorna under den, skrivbordet, lamporna, fåtöljen, matbordet… I skåpen i koknischen finner man IKEA:s porslin och kastrull/stekjärn, och i burken på min diskbänk står matlagningsbestick; gissa var de är köpta?

Men jag gillar IKEA. De är svensk och helylle. De fixar shyssta prylar till shyssta priser i shyssta förpackningar.

I Odense finns förresten världens minsta IKEA. Och jag tror faktiskt att det är sant att det är världens minsta. Det ser ut som en strandshop – typ en sån där med ett par brassestolar stående utanför och med en spann och spade hängande från markisen. Då jag var där första gången (ja, jag har varit där mer än en gång, redan…) trodde jag inte det var sant. Tigerbutiken inne i centrum är större.

Andra bloggar om: , , ,

En reaktion på “Efterårsferie och IKEA

  1. Pingback: Min nya lägenhet at HERLINS.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *