Datordepression

Det verkar som att min trotjänare har gått in i någon form av manodepressivt tillstånd. Ena stunden fungerar den perfekt, nästa stund hänger den sig till synes helt utan anledning, och det är varje gång i något nytt sammanhang. Idag gick det inte ens att starta den ett par gånger, men så plötsligt fungerade det igen. Vad göra?

Jag tror inte det är något virus, någon mask, eller något spyware/malware, för jag har kört virusscanningar och antispywareprogram, och de hittar minsann inga problem med datorn.

Kanske är det helt enkelt så att det är dags att överge skutan snart. Skaffa mig något nyare, fungerande.

Nu när K suttit och tittat på laptops till sig, så blir jag onekligen väldigt sugen. Det finns så många fräcka, kompetenta modeller, som har betydligt bättre prestanda än den stationära jag har idag. Bl a har Zepto ett par riktigt fina, kompetenta saker, som jag skulle vilja kika lite närmare på (6214 och 6614). Då man sitter och kämpar för att få Windows att fungera som det ska är det ju inte utan att man sneglar på de läckra MacBook:arna heller. Men vågar jag ta steget över till Mac? Risken för att jag kommer ångra mig känns stor. Har dock läst en hel del som får mig att överväga det på sistone… (exempelvis det här inlägget och det här av Johan Sundkvist, ”switcher”)

Jag får väl se när K fått sin knädator, jag tänkt över det lite till, och evaluerat de ekonomiska effekterna 🙂

Det är inte en fråga om om, utan en fråga om förr eller senare, och modell.

Andra bloggar om: , , , ,

4 reaktion på “Datordepression

  1. Kul att du gillade mina inlägg! Och jag kan definitivt rekommendera att byta till Mac. Inte nog med att de är riktigt utsökt designade datorer, de fungerar nästintill smärtfritt dessutom.

  2. Ja, vi får väl se hur det blir. Som sagt är jag sugen, men vet inte om jag vågar. Jag antar att det jag är rädd för är att sitta där med en dyr sak som jag inte riktigt är nöjd med.

    Har du någon erfarenhet av MacBook:arna? Du har en PowerBook har jag läst… De ser ju riktigt läckra ut, och är i ett format som man inte tvekar att bära omkring på i ryggsäcken… men sen är det ju alla men som kommer in i bilden… Men kan jag inte få en bättre PC för pengarna, men kan jag verkligen göra allt jag kan på en PC på en Mac osv.

  3. Jag har bara testat en MacBook i butik och det är en riktigt fin bärbar. Med tanke på att det är OS X installerat på alla Mac:ar så har det inte så stor betydelse vilken Mac man köper – man får ändå ett snabbt, stabilt och kapabelt OS. Vad är det du är rädd för att du inte kan göra på en Mac som du kan göra på en PC. Själv har jag inte stött på något som jag kan göra lättare på en PC än. Och om så vore fallet kan du alltid installera Windows på din Mac med hjälp av Boot Camp.

    OS X är definitivt bättre på att hantera media än Windows. Applikationer såsom iPhoto, iCal och givetvis iTunes är helt underbara program. Microsoft Office finns ju också för OS X och fungerar lika bra som sin motsvarighet i Windows. Om du är rädd för hur en Mac fungerar i nätverk med PC:s så behöver du inte oroa dig. Min PowerBook har inga problem med att dela skrivare och filer med Windows-burkar.

  4. Det är nog egentligen pengarna som är mest i vägen för tillfället. Som student lever man ju inte direkt fett. Visst har jag lite besparingar, men de ska spenderas väl! 🙂 Och sen stör det mig lite att Apples studiestartserbjudande precis tog slut. Ska det bli en MacBook får jag allt vänta ett tag så att jag förlikat mig med att jag missade en nästintill gratis Ipod Nano på köpet. Och vem vet vad som väntar om dörren.. prissänkningar, uppgraderingar, nya kampanjer, you name it!

    Det är så tråkigt med teknik, för så fort man köpt något finns det något kraftfullare, snyggare, snabbare och billigare bakom knuten. Man har liksom aldrig det som är nu. Men detta gäller ju all teknik, inte bara bärbara datorer…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *