Brazilian Jiu-jitsu

Har snackat ett tag med en klasskamrat om vi inte skulle prova på någon kampsport här i Odense, och nu tog vi oss äntligen för det. Var och testade brazilian jiu-jitsu ikväll.

Det var något helt annat än taekwondon som jag har erfarenhet av. I brazilian jiu-jitsu är det submission som gäller, dvs. att ta ner motståndaren och få denne till att ge sig med hjälp av diverse ondheter, typ ledlåsningar/-sträckningar, stranguleringar osv.

Vi kom till klubben en kvart före träningen skulle börja och stod och var lite vilsna och förvirrade en stund. Då där äntligen var någon som förbarmade sig över oss var vi på väg att hamna på judo-träningen istället. Det löste sig dock, och vi kom upp på 1. sal till jui-jitsun istället. Första timmen värmde vi upp och tränade teknik, sista halvtimmen var det sparring som gällde! Det är hårt – man blir trött trött, varm, svettig och lealös, snabbt.

Det var en liten grupp vilket är klart positivt. Träningen verkade bra och allsidig, och det var skoj.
MEN… träningstiderna är inte så bra. Tisdagar och torsdagar 20-21.30… krockar dessvärre med palpationsaftnar, och så kan jag inte ha det. Så det är inget jag kan fortsätta med, men så har jag i alla fall provat!

Ska hålla ögonen öppna efter annat spännande att pröva på. Skriver en rapport här då jag testat något nytt! 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *