Bokflykt

Tänkte komma med en liten uppdatering över hur min vardag ser ut här i Odense. Om det är någon som läser om mina eskapader så får ni gärna skriva kommentarer.
BöckerTill att börja med har läsningen kommit igång på allvar. Jag har köpt böcker för omkring 1200 kr, med läskiga namn såsom ”Essential Cell Biology”, ”Celluar Physiology” och ”Førstehjælp” (En bok utgiven av danska Röda Korset, som är rena barnleken jämfört med de två andra. Den här är en fröjd för ett trött öga då det har slitit med den förstnämnda boken i ett par timmar).

CykelI helgen köpte jag en ny cykel, cykeln jag pratade om i mitt förra inlägg närmare bestämt. Allt funkar bra – jag är nöjd med mitt köp. Det är underbart att ha lite växlar då man ska ta sig an Odenses (enda?) brantaste backe – nämligen Bolbrobacken, som jag måste bestiga då jag ska hem om dagarna.

MatI helgen var K här också. Vi kollade in Odenses shoppingstråk – jag handlade (förutom cykeln) ett par byxor (på rea, naturligtvis), K handlade näsdukar till en förkyld, aldrig sinande näsa. Vi lagade storartad mat! Något jag för övrigt gjort idag också… se bild. Och så hade vi det mysigt framför ett par bra filmer. En najs helg alltså!

Nu i veckan har det varit riktigt travlt! Vi jobbar på för fullt med vår studiestartsopgave, samtidigt som vi, som jag nämnt,Uni har en hel del att läsa. Det blir relativt långa dagar på universitetet, och relativt långa kvällar läsning (inkl. mygel… naturligtvis).

Till helgen ska vi iväg på rustur. Det är inte så illa som det låter, utan kommer från uttrycket ”ruser”, som betyder ungefär samma sak som novisch inom den svenska universitets- och högskolevärlden. Instruktionerna säger att vi varken får ha med mobiltelefon, kamera eller klocka. Men vi ska ha med en ficklampa. Och ett par saker till – naturligtvis. Det ska i vilket fall som helst bli spännande.

Helgen efter det planerar jag att göra en Sverigevisit, för att träffa familjen, träffa K, andas svensk luft, höra vårt ljuva, rena, klara, tydliga, intuitiva modersmål… Således, första Sverigebesöket, ungefär en månad efter att jag flyttat hit.

Nu kan jag nog inte skjuta på det längre… böckerna väntar.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktion på “Bokflykt

  1. Perfekt! Marta satte upp lappen igår, så det var fanimej snabbt. Hoppas jag (du) kan få sålt de andra också – det hade varit kanon att bli av med dem den hær terminen, eftersom de ær inaktuella næsta. Vad fult det ær med danska æ:n… 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *